Nieuwsbrief Notaris n° 217.

Notaris.be

LAATSTE NIEUWSBERICHTEN

Schenkingen en legaten aan woonzorgcentra: Grondwettelijk Hof versterkt bescherming van bewoners

09-10-2024

Het Grondwettelijk Hof heeft op 3 oktober 2024 geoordeeld dat het niet redelijk is dat het verbod op het ontvangen van schenkingen en legaten van bewoners van een woonzorgcentrum alleen geldt voor beheerders en personeelsleden, maar niet voor het woonzorgcentrum zelf.

Lees meer

Vlaams Regeerakkoord 2024: wat betekent dit voor jou?

02-10-2024

Het nieuwe Vlaamse Regeerakkoord is er! Wat zijn de krijtlijnen voor de komende jaren? Notaris.be geeft je een overzicht. Opgelet: deze punten moeten uiteraard stuk voor stuk nog omgezet worden in regelgeving.

Lees meer

Nieuwe site StartMySuccession ondersteunt burgers die geconfronteerd worden met een overlijden

25-09-2024

Een overlijden van een naaste is een ingrijpende gebeurtenis. Naast alle emoties, komt er ook flink wat administratieve rompslomp bij kijken. Om...

Lees meer

Lenen om te renoveren: wat zijn de mogelijkheden?

23-09-2024

Het is een dilemma voor veel vastgoedkopers: kopen we een afgewerkte woning tegen een hogere prijs, of kiezen we voor een woning waar nog wat werk aan is, maar die een lagere prijs heeft? Sinds de komst van de renovatieplicht is deze vraag nog belangrijker geworden. Energieverslindende woningen zullen de komende jaren aan waarde verliezen. Gelukkig zijn er verschillende opties om je verder te helpen.

Lees meer

Hoe zit het met de erfenis van minderjarigen?

19-09-2024

Het is een scenario waar we haast niet aan durven denken, maar helaas komt het wel voor. Ook kinderen verliezen naasten. Ook zij kunnen plots in aanmerking komen om te erven. Extra pijnlijk wordt het, als blijkt dat er in de erfenis veel schulden zijn. Zijn kinderen dan automatisch de dupe? Kunnen zij zelf hun geërfde goederen beheren?

Lees meer
 REKENMODULES             
 JOBS             
 IMMO             
 NOTARIS TV             

Copyright © 2024 Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Twitter Facebook LinkedIn Youtube