Mijn notariële akten

Wil je gemakkelijk je aankoopakte, huwelijksovereenkomst, schenkingsakte of oprichtingsakte raadplegen? Dit kan op een eenvoudige manier via deze pagina.

 

Je notariële akte werd getekend in 2015 of later?

Raadpleeg hier met één klik de Notariële Aktenbank

Je hebt toegang tot al je authentieke akten die sinds 1 januari 2015 bij een Belgische notaris zijn ondertekend.

Wil je niet alleen je akten raadplegen maar ook je akten (of andere documenten) delen met andere mensen? Dat kan via Izimi, de digitale kluis aangeboden door het notariaat. Met Izimi is het niet langer nodig om mappen vol papieren bij te houden. Je administratie bewaren, ordenen en beheren kan online. Het enige wat je bij de hand moet hebben is je identiteitskaart (en kaartlezer) of itsme®. Eenvoudig én veilig. 

Je kan ook toegang krijgen tot de akten van de vennootschappen waarin je een van de volgende functies bekleedt: bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder, persoon belast met het dagelijks bestuur, lid van het directiecomité, lid van de directieraad, lid van de raad van toezicht, vereffenaar, curator en vaste vertegenwoordiger. Als burgemeester heb je toegang tot de notariële akten van je gemeente.

Tot slot heb je toegang tot de akten van overleden personen van wie je de erfgenaam bent. Om deze akten te kunnen raadplegen, moet je als “erfgenaam” (dus de nalatenschap hebben aanvaard) worden vermeld in de akte van erfopvolging of in het attest van erfopvolging opgemaakt sinds 1 april 2023.

 

 

 

Je akte werd getekend tussen 1950 en 2015?

Een notariskantoor bewaart je akte. Je kan een notariskantoor zoeken via onze handige zoekfunctie. Misschien is de notaris die de akte had ondertekend niet meer in functie. Met deze zoekfunctie kan je gemakkelijk de minuuthoudende notaris terugvinden.

De minuuthoudende notaris is het notariskantoor dat je akte bewaart. Dit kan de notaris zijn die de akte had verleden, maar het kan ook zijn opvolger zijn als de notaris niet meer in functie is.